Adoptanten en sponsoren

Behalve door het kopen van de producten uit de winkel of webshop, kun je Imkerij De Drakenbijen op nog meer manieren ondersteunen. Lees snel verder over hoe jij kunt bijdragen aan blije bijen, een blije imker en een blije wereld.

Vriend worden || Sponsor worden || Eenmalige donatie

Bijenkast adopteren

Bij imkerij de Drakenbijen kun je een bijenkast adopteren. Bij onze imkerij hebben we een bijen-oase gerealiseerd die we jaarlijks mooier willen maken, maar die ook veel onderhoud vraagt. Ook op andere plaatsen zetten we ons in voor de natuur. Niet alleen voor de honingbijen dus! Ook voor de andere insecten, de vogeltjes, de vleermuizen, de egels en zelfs onze lokale held; onze ADHD mol!

Dankzij de middelen die we mogen ontvangen van de adoptie kunnen we deze bijen-oase onderhouden, en steeds mooier maken. Ook zaaien we jaarlijks bloemenmengsels in waar vele bijensoorten kunnen foerageren en in de toekomst zullen er nog diverse insectenhotels bij komen.

Zo werkt het

Je adopteert dus een bijenkast, maar je steunt direct de natuur in veel facetten.

Voor € 50.- per jaar komt je naam uitdrukkelijk op een bijenkast te staan, samen met die van andere adoptanten. Er per bijenkast beperkt plaats, dus het zaak om jouw plekje snel te claimen!

Wat krijg je ervoor terug:

  • gedurende het jaar krijg je exclusieve nieuwtjes en updates over de bijen. Hoe doen ze het, wat is er te halen, en andere bijenweetjes.
  • 10% korting in de webwinkel
  • Tijdens de adoptantendagen ontvang je een kaarsje, een lippenbalsem en een potje honing. Kun je er niet bijzijn dan sturen we dit met een bijdrage in de verzendkosten gewoon op!
  • en natuurlijk de voldoening dat jouw geld wordt ingezet om de bijen gezond te houden en de bijen-oase te laten groeien.

  Adoptantendag

  Bovenstaand is nog niet alles. Een keer per jaar organiseren we een absoluut hoogtepunt voor onze imkerij en adoptanten. De adoptantendagen bij de imkerij! Afgelopen jaar was dit een groot succes en een waar feest! Per bijenkast worden adoptanten dan uitgenodigd die een ‘grand tour’ van de imker krijgen, en als het weer een beetje mee wil werken openen we jullie eigen bijenkast en mag je de honing rechtstreeks uit de kast proeven (en ja, deze smaakt echt anders!). Ook leent onze omgeving zich perfect voor een mooie wandeling waarbij we kijken met andere lokale ondernemers wat ze kunnen betekenen deze dag.

  We onderzoeken nog hoe we iets meer kunnen doen voor de mensen die wel een bijenkast adopteren, maar door afstand of andere reden niet in staat zijn deze dag te komen. Maar veel mensen vinden het ook leuk een bijenkast te adopteren voor het goede doel zonder de behoefte te voelen ook daadwerkelijk te komen. Het is uiteraard een extraatje wat we aanbieden, zeker geen verplichting! Anderzijds mag je onze bijen-oase uiteraard bezoeken zo vaak je wil!

  Vriend van de imkerij

  Veel mensen ondersteunen onze imkerij op vele fronten. Maar voor sommige mensen is €50.- een te zware aanslag op hun budget, of ze willen meerdere goede doelen steunen en hun geld meer spreiden. Ook hiervoor hebben we hopelijk een passende oplossing. Voor € 25.- per jaar ben je vriend van de imkerij. Ook dan ontvang je uiteraard onze speciale nieuwsbrieven. Je naam wordt vermeld bij 1 van de insectenhotels in onze bijen-oase. En uiteraard mag ook een vriend van de imkerij de bijen-oase zo vaak bezoeken als hij/zij wil. Om te genieten van deze mooie en unieke plek, om er heerlijk doorheen te struinen, een broodje te eten op onze picknicktafel of een van onze bankjes. Mits we aanwezig zijn zullen we je uiteraard graag een kop koffie of thee aanbieden.

  Sponsor van de imkerij

  Met bedrijven denken we graag mee in een actieve vorm van sponsoring. Er zijn vele varianten mogelijk ten slotte, sponsoring in de vorm van diensten of materialen of financieel. Er zijn meerdere vormen mogelijk!

  Een vaste toepassing is onze ‘sponsorpaal’. Deze metasequoiastam wordt voorzien van diverse sponsornamen. Doel van deze paal is mensen na laten denken over wat ze zelf voor de natuur kunnen doen. Een mooie plek om je (bedrijfs)naam te laten zien!

  We hebben zelfs een mogelijkheid om onze imkerij te verbinden aan je duurzaamheidscampagne! Stuur ons een mail en we spreken dit verder graag met je door.

  Solitaire bij(drage)

  Net zoals in de natuur zijn er ook veel mensen die liever hun eigen plan trekken. Het kan zijn dat ze liever minder, of juist liever meer schenken. We juichen elk initiatief toe! Je kunt ons elk zelf te kiezen bedrag schenken en op onze beurt zoeken we een mooie plek in de imkerij om uw gift tot uiting te laten komen. Dit kan middels een vermelding bij bijvoorbeeld 1 van onze bankjes zijn, maar ook bij een mooie boom of struik(heester). Anoniem zonder vermelding doneren mag uiteraard ook.

  Bankgegevens

  Voor een ieder die wil doneren zonder poespas, kan een bedrag naar keuze worden overgemaakt. Uiteraard kunnen we ook een betaalverzoek of Tikkie sturen wanneer je even een berichtje stuurt via ons telefoonnummer.

  Bank: NL93RABO0326.8625.79
  Telefoon: 06 29 06 75 24

  Vermeldingen

  Dit zijn onze adoptanten en sponsoren die hebben aangegeven graag vermeld te worden:

  Er zijn er nog geen

  Onafhankelijk geverifieerd
  2009 beoordelingen