Privacybeleid

PRIVACYBELEID

Wij van Imkerij De Drakenbijen zetten ons in om uw privacy te beschermen en te respecteren.

Dit beleid legt uit wanneer en waarom we persoonsgegevens verzamelen van mensen die onze website bezoeken, hoe we de gegevens gebruiken, de voorwaardes waaronder we deze bekend mogen maken aan derden en hoe we ze beveiligen.

Het kan zijn dat we dit Beleid af en toe aanpassen, dus zorg dat u deze pagina soms controleert om zeker te stellen dat u met de veranderingen akkoord gaat. Door onze website te gebruiken gaat u akkoord aan dit Beleid gebonden te zijn.

Indien u vragen heeft over dit Beleid en onze privacyprocedures, kunt u een e-mail sturen naar info@drakenbijen.nl of te schrijven naar Imkerij De Drakenbijen, Beekstraat 26 5954AW te Beesel. Ook kunt u ons bellen op nummer 0629097524

Wie zijn wij?

Wij zijn Imkerij De Drakenbijen, een Imkerij uit Beesel (L) Wij zijn de beheerder en verantwoordelijke instantie voor de persoonsgegevens die u op onze website bekendmaakt, zoals hieronder beschreven. Ons vestigingsadres is Beekstraat 26 te Beesel.

Hoe verzamelen we informatie over u?

We verzamelen informatie over u wanneer u onze website gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer u contact met ons opneemt over producten en diensten, bijvoorbeeld onze webshop, of zich aanmeld voor een workshop of wanneer u zich aanmeld voor een van onze nieuwsbrieven.

Welk type informatie verzamelen we over u?

De persoonsgegevens die we verzamelen kunnen als volgt zijn: uw naam, adres, e- mailadres, IP-adres en informatie betreffende welke pagina’s u heeft bezocht en wanneer. Indien u gebruik maakt van onze website en u een product of dienst van ons afneemt, dan worden uw betaalkaartgegevens niet door ons bewaard. Deze worden verzameld door onze externe betalingsverwerker. Zij zijn specialisten in het veilig online ontvangen en verwerken van betaalpas/creditcardtransacties, zoals hieronder wordt uitgelegd.

Onze Digitale Marketingactiviteiten

Hoe wordt uw informatie gebruikt?

We kunnen uw gegevens gebruiken voor/om:

  • het verwerken van een dienst die u heeft aangeschaft, waaronder het beantwoorden van uw vragen aan de telefoon, via de post, via e-mail of via online chat;
  • het verwerken van door u geplaatste bestellingen;
  • het uitvoeren van onze verplichtingen die voortkomen uit de overeenkomsten die u en wij zijn aangegaan;
  • het verwerken van inzendingen voor een wedstrijd;
  • uw oordeel of mening te vragen over de diensten die we u bieden;
  • u informeren over veranderingen in onze diensten;
  • het verder verbeteren van onze functionaliteit en responsiviteit;
  • u communicatie te toe te zenden die u heeft aangevraagd of die u wellicht zou interesseren. Dit kan informatie zijn over campagnes, verzoeken en andere fondsenwervingen, aanbiedingen van producten en diensten van onze geassocieerde ondernemingen;
  • te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, bijvoorbeeld onze financiële boekhoudingsverplichtingen;We herzien onze bewaartermijnen voor persoonsgegevens regelmatig. We zijn wettelijk verplicht om sommige types gegevens te bewaren om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen (bijvoorbeeld met betrekking tot bestelling informatie voor belastingdoeleinden). Daarbuiten bewaren we uw persoonsgegevens in ons systeem voor zolang dit nodig is voor de relevante activiteit, of voor de periode die staat beschreven in een relevante overeenkomst die u met ons heeft gesloten en voor een maximum van 2 jaarWelke rechtsgronden hebben wij om uw gegevens in te zien?De manier waarop we gegevens verwerken is gebaseerd op vier juridische rechtsgronden: (i) het uitvoeren van een dienstenvoereenkomst tussen u en ons, (ii) om één of meerdere van onze wettelijke verplichtingen uit te oefenen, (iii) uw toestemming en (iv) ons legitiem belang. Deze grondslagen kunnen gecombineerd worden waar toepasbaar. Wanneer wij om uw toestemming vragen, kunt u deze op elk moment intrekken. Het legitiem belang dat wij nastreven is ons belang om u de diensten te bieden die we commercieel aanbieden en om zeker te stellen dat deze u bevallen.

Wie heeft toegang tot uw gegevens?

We zullen uw gegevens niet aan derden verkopen of verhuren.
We zullen uw gegevens niet delen met derden voor marketingsdoeleinden.

Externe dienstverleners die namens ons handelen: Het kan zijn dat we uw gegevens verstrekken aan onze externe dienstverleners, agenten, onderaannemers en andere verwante organisaties met als doel het uitvoeren van taken en bieden van diensten aan u namens ons (bijvoorbeeld, het verwerken van uw betalingen en het sturen van verzendingen Wanneer wij echter gebruik maken van een externe dienstverlener, dan verstrekken we alleen de persoonsgegevens die benodigd zijn voor het leveren van de dienst. Ook hebben we een overeenkomst gesloten volgens welke zij uw gegevens veilig dienen te bewaren en deze niet mogen gebruiken voor hun eigen directe marketingdoeleinden. U kunt erop vertrouwen dat we geen gegevens aan derden verstrekken waar we geen overeenkomst mee hebben gesloten voor overeenstemming van privacyaspecten met de wetgeving en dat zij deze niet voor hun eigen directe marketingdoeleinden mogen gebruiken, tenzij u ons heeft gevraagd om dit toe te staan, of indien we hiertoe wettelijk verplicht zijn, bijvoorbeeld op bevel van de rechtbank of voor het voorkomen van fraude of andere misdaden.

Wij wijzen u erop dat het gebruiken van websites in het algemeen kan leiden tot het toevoegen van uw persoonsgegevens aan reclameprofielen die derden over u bijhouden. Facebook, Google en andere online spelers kunnen uw gebruik van (onze) advertenties onafhankelijk registreren conform de voorwaardes die van toepassing zijn op uw verhouding met hun.

Externe Aanbieders waar we mee samenwerken: We werken nauw samen met verschillende externe productaanbieders om u een kwalitatief aanbod van betrouwbare producten en diensten te bieden, dat is ontworpen om aan uw vraag te voldoen. Wanneer u informeert over een of meerdere producten of diensten of deze aanschaft, dan zal de relevante externe productaanbieder uw gegevens gebruiken om u de informatie te verschaffen en hun verplichtingen te vervullen die voortkomen uit enige overeenkomsten die u met ze heeft gesloten. In sommige gevallen zullen zij handelen als verzamelaar van uw gegevens. W ij raden u daarom aan om hun Privacybeleid te lezen. Deze externe productaanbieders zullen uw gegevens met ons delen, welke wij conform dit Privacybeleid zullen verwerken.

Wanneer u gebruik maakt van onze beveiligde betaalomgeving, wordt uw betaling verwerkt door een externe betalingsverwerker die gespecialiseerd is in het veilig online ontvangen en verwerken van betaalpas/creditcardtransacties. Indien u vragen heeft over deze beveiligde transacties, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de betalingsaanbieder of met ons. Wij helpen u dan verder op weg.

Het kan zijn dat we uw persoonsgegevens aan een derde overdragen als onderdeel van een verkoop van een deel van of van onze gehele onderneming en bezittingen aan een derde of als deel van een herstructurering of herorganisatie van de onderneming, of als we wettelijk verplicht zijn om uw persoonsgegevens te delen of kenbaar te maken om te voldoen aan wettelijke eisen, of om onze gebruiksvoorwaarden toe te passen of af te dwingen of om de rechten, het eigendom of de veiligheid van onze voorstanders en klanten te beschermen. We zullen echter altijd stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat uw privacyrechten beschermd blijven.

Uw keuzes

U heeft de keuze of u wel of niet informatie van ons wenst te ontvangen. Indien u geen directe marketingcommunicatie van ons wenst te ontvangen over onze diensten en producten , dan kunt u uw keuzes aangeven door de relevante hokjes aan te kruizen op het formulier betreffende welke gegevens we van u verzamelen.

We zullen geen contact met u opnemen voor marketingdoeleinden via e-mail, telefoon of tekstberichten tenzij u hiervoor voorafgaand uw toestemming geeft. We zullen geen contact met u opnemen voor marketingdoeleinden via de post indien u heeft aangegeven dat u niet bereikt wilt worden. U kunt uw marketingsvoorkeuren op elk moment aanpassen door ons een e-mail te sturen naar info@drakenbijen.nl of bellen onder nummer 0629067524

Heeft u een klacht? Laat het ons weten en we zullen ons best doen om aan uw redelijke verwachting te voldoen inzake persoonsgegevens en onze verwerking ervan. Wij wijzen u er ook graag op dat u het recht heeft om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder. In Nederlands is dat ‘De Autoriteit Persoonsgegevens’. Bezoek hun website voor meer informatie.

Hoe u toegang krijgt tot uw gegevens en deze kan bijwerken

Het is belangrijk voor ons dat uw gegevens kloppen. We zijn bezig met manieren om het voor u gemakkelijker te maken om de gegevens die wij van u hebben in te zien en aan te passen. Tot die tijd vragen we u om ons een e-mail te sturen wanneer u van e-mailadres verandert of wanneer andere door ons bewaarde gegevens verouderd zijn. Dit kan op info@drakenbijen.nl , of u kunt naar ons schrijven: Imkerij De Drakenbijen, Beekstraat 26, 5954AW te Beesel Daarnaast kunt u ons bellen op 06-29067524

U heeft het recht om te vragen om een kopie van de gegevens, d.w.z. persoonsgegevens, die wij van u bewaren. U kunt ons tevens vragen om deze gegevens die wij van u hebben, te verwijderen.

Veiligheidsmaatregelen ter voorkoming van verlies, misbruik of wijzigen van uw gegevens

Wanneer u ons uw persoonsgegevens levert, nemen wij maatregelen om ervoor te zorgen dat deze veilig behandeld worden. Wanneer u zich op een beveiligde pagina bevindt, dan verschijnt er een sloticoon onderin webbrowsers, zoals Microsoft Internet Explorer.

Niet-gevoelige gegevens (uw e-mailadres enz.) worden normaal via het Internet verstuurd. Deze verbinding kan nooit gegarandeerd 100% veilig zijn. Dit betekent dat, hoewel wij streven naar het beveiligen van uw persoonsgegevens, we de beveiliging van enige gegevens die u ons toezend niet kunnen garanderen. Dit vindt dus plaats op uw eigen risico. Zodra wij uw informatie hebben ontvangen, zullen wij alles in het werk stellen om de beveiliging op onze systemen te garanderen. Wanneer wij u een wachtwoord hebben gegeven (of wanneer u er een gekozen heeft), waarmee u toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website, dan bent u verantwoordelijk voor de geheimhouding van dit wachtwoord. We vragen u om uw wachtwoord met niemand te delen.

Profielbepaling

We kunnen uw persoonsgegevens analyseren voor het samenstellen van een profiel van uw interesses en voorkeuren, zodat wij u kunnen benaderen met relevante informatie. Het kan zijn dat we gebruik maken van aanvullende informatie, indien externe bronnen dit aanbieden, om onze effectiviteit te verhogen. We kunnen uw persoonsgegevens ook gebruiken voor het vaststellen en verlagen van fraude- en kredietrisico’s.

Gebruik van ‘cookies’

Zoals de meeste andere websites, maakt ook onze website gebruik van cookies. ‘Cookies’zijn kleine stukjes informatie die door een organisatie naar uw computer worden gezonden en bewaard blijven op uw harde schijf. Dit stelt de website in staat om u te herkennen wanneer u deze bezoekt. Cookies verzamelen statistische gegevens over uw browserhandelingen en –patronen. Ze identificeren u niet als een individu. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld cookies om uw landkeuze te bewaren. Dit helpt ons om onze website te verbeteren en u een gepersonaliseerde dienst aan te bieden. Het is mogelijk om cookies uit te zetten via de instellingen van uw browservoorkeuren. Voor meer informatie over het uitzetten van cookies op uw computer kunt u terecht bij ons volledige cookiebeleid. Het uitzetten van cookies kan leiden tot een verlaagde functionaliteit van het gebruiken van onze website.

Links naar andere websites

Onze website kan links bevatten naar andere websites, die in beheer zijn van andere organisaties. Dit privacy beleid is alleen van toepassing op onze website. We raden u aan om de privacyverklaringen te lezen van de andere websites die u bezoekt. We zijn niet verantwoordelijk voor het privacybeleid, de inhoud of de werkwijzen van andere sites, zelfs wanneer u ze bereikt via links op onze website.

Daarnaast zijn we niet verantwoordelijk voor het privacybeleid en de werkwijzes van sites van derden wanneer u via een derde site naar onze site linkt. We raden u aan om het beleid van de website van de derde partij te lezen.

16 jaar of jonger

We geven om het beschermen van de privacy van kinderen die niet ouder zijn dan 16. Als je 16 jaar of jonger bent, vraag dan eerst toestemming aan je ouder/voogd voordat je ons persoonsgegevens aanbiedt.

Uw persoonsgegevens overdragen naar buiten Europa

Het kan zijn dat de gegevens die u ons geeft, overgedragen worden naar landen buiten deEuropese Unie (“EU”) als onderdeel van de aan u aangeboden diensten op deze website.Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat onze servers zich tijdelijk bevinden in een land buiten de EU. Deze landen hebben mogelijkerwijs een gegevensbeschermingswetgeving die verschilt van die van Nederland. Door uw persoonsgegevens in te dienen, gaat u akkoord met deze overdracht, opslag of verwerking. Als we uw gegevens op deze wijze buiten de EU brengen, zullen we gepaste beveilingsmaatregelen treffen om uw privacyrechten te blijven beschermen zoals beschreven wordt in dit Beleid.

Indien u gebruik maakt van onze diensten terwijl u zich buiten de EU bevindt, dan kunnen uw gegevens naar buiten de EU worden overgedragen om u die diensten te kunnen bieden.

Herziening van dit Beleid

Dit beleid is in mei 2018 voor het laatst bijgewerkt.