Bijenwasdoek / Bewaardoek / beewrap 37×37 cm

 12,00

Bijenwasdoek van 37 x 37 cm (beeswax wrap): het alternatief voor plastic boterhamzakjes.

Categorie: Tags: ,

Omschrijving

Weg met plastic! Afvalvrij leven begint vandaag door deze zelfgemaakte bijenwasdoek aan te schaffen. Misschien wel meer dan één ook. We maken deze bewaardoek zelf in onze imkerij.

Beeswax wrap

De bijenwasdoek, ook wel bee’s wrap of beeswax wrap genoemd, is een perfect alternatief voor boterhamzakjes. Neem je gesmeerde boterhammen makkelijk mee naar je werk met deze bijenwasdoek. Of geef je kinderen hun boterhammen voor tussen de middag mee in deze vrolijk gekleurde doek. Daar worden zij ook blij van! Met deze beeswax wrap geef je iedereen het goede voorbeeld: afvalvrij leven begint bij de kleine dingen, dus plastic zakjes vervangen door duurzame en milieuvriendelijke alternatieven.

De bijenwas bewaardoek is ook heel geschikt om kaas in de koelkast te bewaren, of bewaar je boter op een schaaltje met deze doek eromheen. Ook je restjes eten op een bord kun je afdekken met deze doek. Komkommer bewaren in de koelkast kun je hiermee ook heel handig doen.

Bijenwas ruikt bijna niet en geven dus ook geen luchtjes af aan je etenswaren.

Gebruik bewaardoek

Enkel de warmte van de handen is voldoende om deze bewaardoek in de gewenste vorm te maken. Neem de boterham (of kaas) en vouw de doek hieromheen, houd deze een kort moment in je handen en de doek vormt zich!

Na gebruik is de doek onder de koude/lauwe kraan perfect af te spoelen. Natuurlijk niet laten drogen in de hete zon of op de verwarming. Bij intensief gebruik kan deze doek wel een jaar mee! Moet je maar eens tellen hoeveel boterhamzakjes je dan hebt bespaard!

Even opletten

Gebruik de doek niet met vlees of rauwe vis. De bacteriën hiervan verspreiden zich anders via de doek en dat wil je natuurlijk niet.

Materiaal bewaardoek en toevoegingen

De bee’s wraps hebben een ruime maat van 37 x 37 cm en zijn gemaakt van katoen, behandeld met bijenwas uit eigen kasten , hars en jojoba olie zonder verdere toevoegingen. Dit formaat is groot genoeg om een half brood mee te omwikkelen. Door de natuurlijke antiseptische werking van bijenwas blijven je verpakte etenswaren langer goed én doordat het niet volledig luchtdicht is, gaat het niet broeien of zweten. Dat is wel zo lekker met kaas…

Extra informatie

Afmetingen37 × 37 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…