bloemen honing per emmer 4kg

(6 klantbeoordelingen)

 39,95

Voor als je wat meer honing nodig hebt

Uitverkocht

Omschrijving

Soms wil je gewoon een beetje meer! of een beetje… maak er meteen maar 4 kilo van! Voor de echte veelgebruikers! Zoals horeca gelegenheden, restaurants, slagers of anderen die meer honing op jaarbasis gebruiken. Maar de eerste particulieren die graag profiteren van deze prijs hebben zich ook al gemeld!

Potjes, verpakken en meer kost eenmaal geld. Door deze emmer aan te bieden blijven de kosten van honing beperkt.

6 beoordelingen voor bloemen honing per emmer 4kg

4,8
Gebaseerd op 6 beoordelingen
5 sterren
83%
4 sterren
16%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
  1. Fikret Hodzic (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Hij is niet gekristalliseerd.

  2. Sylvia J. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Wij houden van honing en deze vinden we erg lekker.

  3. Karin (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijke honing!

  4. Maarten Heer (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  5. Bert van der Wielen (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Smaak is best oké echter, wij vinden de honing té gekristalliseerd en daardoor ook niet goed te mengen met bijvoorbeeld kwark en muesli. Je proeft daardoor té veel (korrelige) suiker. Verwarmen in handwarm water heeft heel even zin maar kristalliseert vervolgens weer snel! Jammer!!
    EDIT, TOEVOEGING OP VERZOEK VAN KLANT
    Ik hecht eraan om toch nog even een aanvulling te geven op mijn, op 17 april jl. geplaatste review. Het gaf mij en met name mijn echtgenote het gevoel dat ik té snel ben geweest met mijn conclusie – “té gekristalliseerd en daardoor ook niet goed te mengen” – te verwoorden in een review. Het was zij die mij aanspoorde om eens te gaan onderzoeken “waarom en welke honing kristalliseert?”!
    Ik heb diverse artikelen en websites betreffende de/een Imkerij geraadpleegd en dan met name het fenomeen “het kristalliseren van de honing”. Ook deze site, waar ik deze bloemenhoning heb gekocht, heb ik eens goed doorgespit.
    Ik ben tot een verrassende conclusie gekomen die mij blij stemde dat ik deze honing bij “Imkerij De Drakenbijen” had gekocht; want wat blijkt en ik citeer hieronder wat ik zelf gelezen en tevens gehoord heb van de en een Imker zélf:
    • Kristallisatie is een kenmerk van goede kwaliteit honing.
    • Dit natuurlijke proces wordt ook wel ‘versuikeren’ genoemd.
    • Kristallisatie betekent de eindfase van de ontwikkeling in de honing.
    • Hoe snel de honing kristalliseert wordt beïnvloed door de hoeveelheid glucose en fructose.
    • De ene honingsoort doet dat wat sneller dan de andere
    • Honing met een hoog glucosegehalte zal sneller kristalliseren.
    • Juist als honing niet kristalliseert na een tijdje, is de kans groot dat de honing erg verhit is.
    • Daardoor gaan er veel waardevolle enzymen en vitaminen verloren.
    • Dit is ook de reden dat er in het honingproces van een goede Imkerij zo min mogelijk verhit wordt.
    Dus ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de gekristalliseerde honing gemakkelijk zelf weer vloeibaar kan maken door deze gewoon even in handwarm water te zetten; de eventueel nog overgebleven korrelige structuur kan ik probleemloos oplossen door er of met (één) mixerstaaf of een lepel héél langzaam doorheen te roeren.
    Kortom de bloemenhoning van “Imkerij de Drakenbijen” is niet alleen een goede kwaliteit honing maar smaakt ook voortreffelijk!

    • Imkerij de Drakenbijen (winkelmanager)

      Jammer dat deze niet helemaal voldoet aan de verwachting.
      Kristalliseren is een natuurlijk proces van honing. Heel kort samen te vatten: het vocht in honing gaat een reactie aan met de suikers in honing. Dit is dan ook niet te voorkomen en hoort bij het proces. Wat echter wel helpt: nadat je de honing voorzichtig verwarmt een mixer oid in het aller laagste toerental laten draaien. (maar probeer te voorkomen dat deze lucht in de honing gaat brengen!) deze zal de suikerkristallen breken en een fijne structuur aan de honing geven.

  6. Gerard Möhlmann (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Het is heerlijk.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.