Pollen (Stuifmeelkorrels) in pot, 250 gram

Pollen (Stuifmeelkorrels) in pot, 250 gram

Steeds meer mensen ontdekken stuifmeel korrels. Met grote regelmaat hoor is terug dat ze verrassende positieve bijwerkingen hebben.

Meer over dit product lezen

 11,00

 • Aantal:

Omschrijving

Dat stuifmeelkorrels (pollen) gezond zijn wordt steeds bekender. Helaas hebben we in Nederland niet voldoende dracht om deze stuifmeelkorrels van onze bijen weg te nemen. De pollen welke wij aanbieden worden gewonnen van imkers rond het middellandse zee gebied, waar wel voldoende dracht is om deze te verzamelen zonder dat de bijen hier een tekort aan krijgen.

Stuifmeelkorrsel zijn super gezond, en worden bij voorkeur in de ochtend ingenomen zodat je gedurende de dag meer energie zult hebben. Ook verhogen stuifmeelkorrels de algemene weerstand en zijn ze een zeer goede aanvulling op de dagelijkse voeding. Je kunt ze bij havermout, musli of yoghurt eten. Uiteraard kun je ze  ook puur eten, maar smaken verschillen of dit smaakvol is.

Ook mensen met hooikoorts hebben vaak veel baat bij het eten van pollen, er dient dan wel enkele maanden voor het hooikoorts seizoen begonnen te worden met het nuttigen van deze pollen. Zelfs topsporters rekenen stuifmeelkorrels vaak als vast onderdeel van hun voeding. Aangezien stuifmeelkorrels voor een ware energie boost zorgen is het belangrijk deze alleen in de ochtend te nemen!

Als je de lijst met componenten bekijkt, dan ben je snel onder de indruk. Er zitten ruim 250 stoffen in de bijenpollen, waaronder aminozuren, lipiden, vitaminen, mineralen, en flavonoïden. Zonder té veel in detail te treden, is de globale samenstelling van stuifmeelkorrels:

 • 30 % verteerbare koolhydraten
 • 26 % natuurlijke suikers (fructose en glucose)
 • 23 % eiwitten, waarvan 10% essentiële aminozuren
 • 5 % lipiden, waaronder essentiële vetzuren
 • 2 % fenol verbindingen, inclusief flavonoïden
 • 1,6 % mineralen, waaronder calcium, fosfor, magnesium, natrium, kalium, ijzer, koper, zink, mangaan, silicium, en selenium
 • 0,6 % water oplosbare vitamines en zuren, waaronder vitamine B1, B2, B6, en Vitamine C
 • 0,1 % vet oplosbare vitaminen, waaronder vitamine A, E, en D

Let op: Sommige mensen reageren heftig op pollen. Daarom is het van groot belang om te starten met enkele korreltjes en het gebruik langzaam op te bouwen. Pollen kunnen ook invloed hebben op de bloeddruk.

 

 

 

Extra informatie

Gewicht .3 kg
Afmetingen 2 × 2 × 19 cm

1 beoordeling voor Pollen (Stuifmeelkorrels) in pot, 250 gram

5 sterren
100%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
Powered by Customer Reviews Plugin
 1. Waardering 5 uit 5

  Sandra (geverifieerde eigenaar)

  Heb echt het gevoel dat het energie geeft en dat door puur natuur!

  • Imkerij de Drakenbijen

   We gebruiken ze hier thuis ook als voedingssupplement, en zijn om! Ze geven ook nog (leuke) bijwerkingen vaak!

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

geen categorie

In februari GRATIS verzending bij een bestelling boven de €60,-. En boven de €30 slechts €3,50 ipv €6,95. Sla je slag! *alleen binnen NL. Sluiten