Workshops en activiteiten

Stoomcursus imkeren (2 praktijkdagen) 

Uiteraard maakt iedereen zijn eigen afwegingen! Maar bij sommige mensen past een opleiding die minimaal 10 zaterdagen vraagt eenmaal niet. Hiervoor hebben we een unieke oplossing! Een 1 op 1 stoomcursus van 2 dagen aan onze imkerij! In deze zeer intensieve dagen leer je voldoende uit de praktijk om zelf verder te gaan. Uiteraard begeleiding we je ook na deze dagen verder zodat je er niet alleen voorstaat. Het theoretische deel doe je van te voren thuis. klik hier om te lezen hoe dit zal werken! 

Workshop bijenhouden is dat iets voor mij

Tijdens deze unieke een daagse workshop gaan we dieper in op de diverse vragen die ik met grote regelmaat krijg. Dit is geen alternatieve cursus maar je kunt een middag snuffelen aan het imkeren en beantwoord ik zo veel mogelijk van je vragen. Klik hier voor meer informatie.

Honingproeverij/lezing op locatie.

De imkerij zelf is niet ingericht op bezoekers, zeker niet op iets grotere aantallen. Steeds vaker krijgen we verzoeken om op een door de klant gekozen locatie wel ‘iets’ te komen doen. Hiervoor kunnen we een proeverij aanbieden van de vele soorten honing, waarbij ik vertel over de afkomst en eventuele bijzonderheden van deze honing. Maar ook wordt tussendoor veel verteld over de bijen, de natuur en het imker ambacht. Dit ondersteun ik middels een presentatie waarvoor ik eventueel zelf een beamer en dergelijke mee kan nemen. Uiteraard probeer ik dit zo interactief als mogelijk te doen, dus beantwoord graag alle vragen tussendoor! Hiervoor vraag ik een vaste vergoeding, en een kilometer vergoeding. Neem gerust even contact op om verdere vragen te stellen of bijzondere zaken te bespreken!

Team building activiteit op locatie.

Waarom kunnen bijen ongelooflijke prestaties neerzetten die voor ons als mensen ondenkbaar zijn? Hoe zijn de rollen in een bijenkast verdeeld, en hoe werkt de communicatie? Al deze zaken en meer komen aan bod tijdens deze leuke activiteit welke we op locatie aan kunnen bieden! Tijdens deze sessie gaan we op ontspannen manier de bijenkast spiegelen aan uw team. Klik hier voor meer informatie!

Bezoek bij de imkerij.

Onze werkplaats is erg klein, en niet ingericht tot het ontvangen van bezoekers. Maar onze zeer mooie bijentuin annex bijenoase is een bezoek waard. Voorzien van diverse picknick tafels kun je er lekker even zitten, genieten van alles wat er te zien is en kijken naar de vele bijenkasten welke her en der staan. De bijenoase is gratis en 24/7 toegankelijk. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld tijdens een familiedag, een uitje met de buurt, een verenigingsdag of noem maar op een rondleiding te krijgen! Dan wordt u opgehaald bij de lokale horeca waar u van te voren een kop koffie kunt drinken, en lopen we gezamenlijk naar de imkerij. Dit is nog geen 5 minuten lopen! Hierna krijgt u een uitgebreide rondleiding, en zal er indien het weer het toelaat een bijenkast geopend worden en kan er honing direct uit de kast geproefd worden. Dit is geheel buiten, dus zorg voor stevige schoenen en nij regen een paraplu of regenjas.
De tijdsduur is ongeveer 1.5 tot 2 uur. Neem contact op voor prijzen en voorwaarden!

Let op! Mensen met een allergie voor bijensteken dienen dit van te voren kenbaar te maken, en aan te geven waar ze de EPI pen dragen!

Onafhankelijk geverifieerd
2012 beoordelingen