Workshop: Bijenhouden is dat wat voor mij

Gepubliceerd door Imkerij de Drakenbijen op

Waarom

Bijna wekelijks ontvang ik vragen over bijen houden. Wat kost het, hoe werkt het, hoeveel tijd kost het enzovoort.

Graag geef ik iedereen antwoord uiteraard! Maar los van het feit dat je toch telkens allerlei onderwerpen vergeet door te spreken is het nog steeds alleen antwoorden op afstand. Aangezien er gewoon een hele hoop te vertellen is, en te laten zien ga ik een workshop hierover geven.

Wat gaan we doen?

Uiteraard zullen we elkaar eerst even leren kennen met een kopje koffie of thee. Daarna zal ik de volgende onderwerpen toe gaan lichten:

  • Welke materialen heb je nodig?
  • Wat kost het?
  • Hoeveel plaats heb je ervoor nodig?
  • Hoeveel tijd gaat het je kosten?
  • Wat moet je zoal doen in de bijenkast, waarom moet je er telkens in kijken?
  • Honing, bijenwas en Propolis. Wat doe je daar zoal mee?
  • Kun je bijen houden in je eigen tuin?
  • Welke bijenkasten bestaan er zoal?

Hierna lopen we heel kort door het leven van de bij, en wat je gedurende het jaar zoal kunt verwachten.

Geen alternatief voor een cursus.

Na deze dag heb je voor jezelf een beter beeld of je al dan niet wilt beginnen met bijen houden. Bij imkeren komt eenmaal een hoop kijken! Het is dan ook zonde als je na de cursus tot de conclusie komt dat het niets voor je is. Maar nog steeds heb je een cursus nodig hierna, wil je met succes bijen kunnen houden!
Begin 2020 zal imkerij met een praktijkcursus beginnen. Meer informatie lees je door hier te klikken.

Startdatum.

Zodra er minimaal 4, en maximaal 8 opgaven zijn wordt er een datum geprikt. Het zal alvast op een zaterdag zijn vanaf 13.00 uur

Kosten

De kosten bedragen € 25.- per persoon.

Opgeven

Stuur een mailtje naar info@drakenbijen.nl  met je NAW gegevens

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.