Cursus imkeren in de praktijk

Gepubliceerd door Imkerij de Drakenbijen op

Droom van je eigen bijenvolk? Of wil je de honingbijen gewoon beter leren begrijpen? Hiervoor organiseert onze imkerij in 2019 de cursus imkeren in de praktijk.
Per saldo werk je met bijen in de praktijk en niet theoretisch. De meeste cursussen duiken enorm diep de theorie in. Tijdens deze cursus leer je vooral bijenhouden vooral vanuit de praktijk. Tijdens de cursus ga je in het voorjaar je eigen volkje maken, en je zult dit volkje begeleiden in de groei naar een volwaardig volk om in te winteren.

Je gaat dus vooral je eigen volk begeleiden, en tegen het einde van het jaar krijg je je eigen volk mee naar huis. Uiteraard contoleer je ook af en toe andere volken om er meer ‘gevoel’ bij te krijgen maar de focus ligt op je eigen volk(je) Je leert op deze wijze alle basis stappen om een nieuw volk te starten en in leven te houden. Van het verven van de kast tot het insmelten van de ramen! En niet te vergeten; je leert hoe de kans het aller grootst is dat dit volk levend de winter door komt! Maar in alle stappen begeleiden we je zodat je er nooit alleen voorstaat. Voor of telkens elke les zullen we uiteraard wel de theorie kort behandelen waarom we welke stap zullen nemen. Ook hier is altijd alle ruimte voor vragen.

in 10 lessen geef ik je een zo goed mogelijk fundament om imker te worden. Je maakt hierbij gebruik van onze kasten (indien gewenst) en materialen. Uiteraard zullen we ook regelmatig ingaan op de benodigde materialen en dergelijke, zodat je weloverwogen je eigen materialen kunt kopen hierna, ook hierbij begeleiden we je indien gewenst. We beginnen elke dag met een lekkere kop koffie of thee in de imkerij waarbij we het plan van aanpak van die dag door zullen spreken. Hoewel ik altijd adviseer op zoek te gaan naar een lokale mentor, kun je ook het jaar na deze cursus met je vragen bij mij terecht.

Twijfel je nog of je bijenhouder wil worden? Geef je dan op voor de workshop bijenhouden is dat wat voor mij waarna je een duidelijker beeld voor jezelf hebt of het is wat je ervan verwacht.

  • Eerste cursus dag medio februari, totaal 10 cursus dagen
  • In het begin geen eigen materiaal nodig, je gebruikt onze materialen
  • Kosten € 245.- inclusief bijenvolk, raat en ramen.
  • Tegen het einde van het jaar heb je een eigen volwaardig bijenvolk
  • Het jaar hierna kun je nog steeds vragen stellen
  • Cursusdag waarschijnlijk telkens op zaterdag middag. (maar mocht het vanuit meerdere mensen anders uitkomen dan pas ik me graag aan)
  • Maximaal 8 cursisten (vol=vol helaas, iedereen verdiend voldoende aandacht ten slotte!)
  • Ook buiten de cursus dagen kun en mag je je volk bezoeken.

Heb je interesse? Stuur dan een naar ons via info@drakenbijen.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.