Workshop van raat tot kaars

Gepubliceerd door Imkerij de Drakenbijen op

Een unieke workshop bijenwas kaarsen maken!

Bijen werken met bijenwas, maar wil je eens meer weten over het bijzondere product bijenwas? Of je zoekt met een vriendinnengroepje eens een ander uitje dan de zoveelste keer gaan bloemschikken?  Of je bent net imker, je weet dat je allerlei raten gaat krijgen en iedereen verteld een andere manier hoe je deze kunt verwerken. Voor al deze mensen (en verder iedereen die graag eens met het super eerlijke product bijenwas wil werken) is deze workshop! Uiteraard stem ik dit inhoudelijk een beetje af naar de personen die zullen komen. Een vriendinnengroep zal waarschijnlijk minder zitten te wachten op de verwerking van raten met bijenwas, en imkers zitten wellicht minder te wachten om veel kaarsen te maken! Maar ook bij gemengde groepen kan ik het programma hierop aanpassen!

Wat gaan we doen?

Uiteraard een beetje afhankelijk van de groep die komt!

  • Zijn er imkers, dan zal ik iets dieper ingaan op het smelten van de raten, wat heb je hier wel en niet voor nodig? Hoe ga je hier verder mee om?  Zijn het mensen die het eens allemaal mee willen maken dan lopen we hier wat vlotter doorheen! (en bij een gemengde groep mogen de imkers wat langer met de raten spelen)  Imkers kunnen ook een aantal eigen vuile raten meenemen, eind van de workshop nemen ze hun grof gezeefde bijenwas weer mee naar huis!
  • Hoe verloopt het verder zuiveren van de was? Welke stappen zijn er nodig om bijenwas zuiver te krijgen? En hoe wordt was eigenlijk zuiver?
  • Hoe kan het dat een bijenwas kaars de lucht zuivert, en een paraffine kaars juist giftig is?
  • Wat kun je met bijenwas allemaal maken? Uiteraard kaarsen en nieuwe wasraten! Maar ook lippenbalsem en vele soorten huidproducten. Tijdens deze workshop zal ik tevens mijn recept voor lippenbalsem met jullie delen!
  • Zelf aan de slag! Maak een eigen wasraat om een kaars te rollen, of giet een (of enkele) kaarsen zelf!

Tijd en kosten.

De workshop start als er 4 deelnemers zijn. De kosten per deelnemer bedragen € 24.95 en de workshop zal ongeveer 3-4 uur duren. Uiteraard is koffie en thee inbegrepen! Ook mag je zelf kaarsen maken. De hoeveelheid bijenwas wordt hierna verrekend á € 0.04 per gram was. Je bepaald zelf dus hoe veel je uitgeeft! Maar 1 bijenkorf kaarsje zit inbegrepen! Voor groepen geld een maximaal aantal deelnemers van 8 personen. (ivm beperkte plaats)  Tegen een aangepast tarief kan deze workshop ook aan een kleiner aantal mensen gegeven worden! Dat maakt dat deze workshop ook nog eens een mooi cadeau is om te geven!

In overleg kan deze workshop ook op locatie gegeven worden. Wel worden dan reiskosten berekend. Dit in overleg.

Aanmelden.

Lijkt dit je leuk? (en ik weet zeker dat het leuk is!) geef je dan op door een mail te sturen naar info@drakenbijen.nl 

 

Categorieën: Nieuws

2 reacties

Irma Spruit · 14 september 2021 op 18:59

Goedenavond

Ik heb u vandaag gesproken en ik wil graag een workshop bijenwas kaarsen (van raat tot kaars ) reserveren voor zaterdag 29 Januari 2022 om 1300 voor 6 personen.

Is dit mogelijk?

Zoja wilt u dit bevestigen

Alvast bedankt
Irma Spruit
0622943737

Irma Spruit · 14 september 2021 op 19:00

Goedenavond,

Ik heb u vandaag gesproken en ik wil graag een workshop bijenwas kaarsen (van raat tot kaars ) reserveren voor zaterdag 29 Januari 2022 om 1300 voor 6 personen.

Is dit mogelijk?

Zoja wilt u dit bevestigen

Alvast bedankt
Irma Spruit
0622943737

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onafhankelijk geverifieerd
2012 beoordelingen