Kinderfeestje bij de imker.

Gepubliceerd door Imkerij de Drakenbijen op

Kinderfeestje bij de imker.

Wil je eens een ander kinderfeestje geven? Ook dat kan bij onze gezellige imkerij! We kunnen groepen kinderen ontvangen in alle leeftijden, en zullen het programma afstemmen in overleg met u wat we precies zullen doen.

De mogelijkheden zijn:

Voor de kleine imkers

  • Een verhaaltje waar de bijenwas vandaan komt, ook kunnen de kinderen in een demontstatie bijenkast kijken. (Dit laatst alleen in de late lente tot vroege herfst)Kaarsje gieten en versieren& zelf een kaarsje rollen. Samen een lippenbalsem maken. De kaarsjes en hun eigen lippenbalsem mogen ze uiteraard als aandenken mee naar huis nemen! Je gaat niet naar huis voordat je echte honing hebt geproefd tussendoor een lekker broodje knakworst eten! Ranja is de hele tijd ruim voorhanden. Maximaal 8 kinderen. Tijdsduur ong. 2,5 uur

of

  • Speurtocht rond de imkerij en bijenoase met opdrachten, uiteindelijk zullen ze bij de maas aankomen waarna ze terug naar de imkerij zullen lopen om hier een aantal zaadbommen te maken, die ze uiteraard mee naar huis krijgen! Ook hier zul je uiteraard ook honing mogen proeven en eten we op het einde lekker een broodje knakworst!  Maximaal 12 kinderen. (ook voor de aller kleinste is dit qua loopafstand goed te doen, uiteraard loop ik zelf mee echter er dient minimaal 1 ouder mee te lopen!) Maximaal 10 kinderen. Tijdsduur ongeveer 2,5 uur.

Voor de grotere imkers

  • Een echt werkend insectenhotel bouwen en versieren. Dit kan ook bij minder goed weer. De kinderen moeten zelf een boormachine kunnen vasthouden en hiermee boren! Deze inschatting leg ik bij de ouders daar elk kind anders is. Hierna zullen ze nog een kaarsje rollen en een kaarsje gieten. Is er nog tijd over dan mogen ze deze versieren. Tussendoor is er voldoende ranja aanwezig, en eten we ook nog een lekker broodjes knakworst. Maximaal 8 kinderen. (ze werken per koppel samen) Tijdsduur ong. 2 uur.

of

  • Speurtocht rond de imkerij en bijenoase met opdrachten, uiteindelijk zullen ze bij de maas aankomen waarna ze terug naar de imkerij zullen lopen om hier een aantal zaadbommen te maken, die ze uiteraard mee naar huis krijgen! Ook hier zul je uiteraard ook honing mogen proeven! Bij terugkomst maken de kinderen zelf imkerlimonade. Voor en na de speurtocht is voldoende ranja aanwezig, en tegen het einde eten we een lekker broodjes knakworst! Het moge duidelijk zijn dat de opdrachten voor de oudere kinderen pittiger zijn dan bij de kleinere kinderen. Maximaal 12 kinderen. Tijdsduur ongeveer 2,5 uur.

Uiteraard staan er lekkere honingsnoepjes, en is Ranja ruim aanwezig.

Kosten € 110.- totaal per programma deel. In overleg zijn er ook mixen van programma’s mogelijk.

Voor vragen of opgaven stuur ons een mail info@drakenbijen.nl

Categorieën: Nieuws

2 reacties

Laurien · 8 juni 2019 op 21:16

Dank je wel voor het superleuke kinderfeestje!!!! We hebben echt allemaal genoten, het was een supermix van leerzaam, lekker en leuk. Mijn dochter zei net nog mama het was een superfeestje en nog veel leuker dan ik verwacht had. Jullie enthousiasme werkt aanstekelijk

    Imkerij de Drakenbijen · 8 juni 2019 op 21:18

    Het was voor ons ook erg gezellig! Fijn dat ze zich goed geamuseerd hebben! Dankjewel voor jullie bezoek nogmaals!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onafhankelijk geverifieerd
2012 beoordelingen