Van Nathalie Westerlinck kreik weer een geweldig weer een recept met honing toegezonden. Ook deze keer zag het er zo lekker uit dat ik diep moest slikken uit angst dat de druppels anders over mijn toetsenbord zouden gaan lopen! Zoals we inmiddels gewent zijn uiteraard inclusief bereidingswijze en en boodschappenlijstje!

Ingrediënten lijst

  • 1 grote aubergine
  • Olijfolie
  • Honing
  • Doyenne peer
  • Goede boter
  • Granaatappelsap of sinaasappelsap 200 ml
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Roze bessen geplet
  • Ricotta 250 gr
  • Zwarte chocolade voor keuken bereidingen.
  • Grappa of eau de vie Verse munt

We snijden de aubergine in fijne plakken langs de lengte en besprenkelen deze met olijfolie. Deze worden langs beide zijden gebruind in de pan of grillplaat. Daarna deze lichtjes insmeren met de honing en laten afkoelen.

De peer in stukjes snijden en in de pan met een goede klont boter en 3 eetlepels honing laten indikken op een laag vuurtje. Dit smaken we af met verse tijm en rozemarijn , geplette roze bessen (rode peper maar eigenlijk zijn het bessen)


Als u granaatappelsap in huis heeft doet u daar een goede scheut bij in.(200 ml) op een gegeven moment gaat deze bereiding dikke bubbels beginnen vertonen en dan zet je het vuur af. Door het afkoelen word dit een lichte caramel. We houden een beetje opzij voor de garnituur.


Als deze bereiding helemaal koud geworden is doen we daar een potje ricotta bij van 250 Gr. En mengen we dit goed ondereen.  

We smelten speciale donkere chocolade voor warme bereidingen in een bain marie. Roeren in een pot water die op het vuur staat. Voorkomt aanbranden van de chocolade. We doen daar een scheut grappa bij of eau de vie en verse munt. Goed laten intrekken en achteraf doorzeven. De saus warm houden.

We nemen 2 plakken aubergine over elkaar en vullen deze met het ricotta mengsel. De plakken redelijk stevig oprollen. Zie foto
Normaal krijg je 4 rollen uit deze bereiding.

We schikken een rolletje op het bord en scheppen er nog een beetje peer caramel bij met de chocoladesaus.


Als garnituur had ik de uiteinden van de aubergine in hete olie gebakken en laten afkoelen tot een krokante snack. Daar een beetje honing doorheen halen en deze bovenop het gerecht garneren.

Ready to go !

Smakelijk Nathalie

https://www.facebook.com/pimpupfood