BIJzondere ontmoeting: Sabero

Gepubliceerd door Imkerij de Drakenbijen op

Vakantie!

Alweer even geleden ging ik er samen met de kleine imker een paar dagen tussenuit. We hebben een bootje, en zouden hiermee een kleine tocht maken. Onze eerste stop was Roermond, waar je op de rivier de Roer aan kunt leggen en rechtstreeks de stad in kunt gaan. Aangezien de kleine imker zijn GSM vergroeid heeft aan zijn hand vroeg ik hem om een leuke plek uit te zoeken om een hapje te eten. Al vlot gaf hij aan iets leuks gevonden te hebben met erg goede recensies, en het was ook nog dichtbij, dus de keuze was vlot gemaakt!

Gepaste kleding?

Enkele uren van te voren stond ik nog tussen de bijen en ik had geen tijd gehad me om te kleden, dus in mijn werk kloffie en werkschoenen gingen we op pad. Het restaurant was al vlot gevonden, maar we wilden even op de menukaart kijken wat ze hadden. Nog niet de trap opgelopen kwam ons een vriendelijke dame tegemoet. Ik vroeg haar of we een hapje konden eten, en dan vooral gezien de kleding die ik aanhad. Ik was er bepaald niet op gekleed ten slotte! Maar het was geen probleem, en we hadden schijnbaar erg veel geluk dat er net iemand afgezegd had waardoor er een plekje vrij was.

Welkom!

Eerlijk gezegd vond ik dat op dat moment een beetje pretentieus klinken, maar goed! Iedereen was vriendelijk en we voldoen ons welkom. We zaten amper en er kwam al een zeer bijzonder aperitiefje aan, een heerlijke zomer cocktail en voor de kleine imker een alcohol vrije versie hiervan.  Toen hierna wederom een een ongelooflijk lekkere amuse geweldig opgemaakt onze kant op kwam, nog voordat we besteld hadden begon bij mij een lampje te branden dat dit geen gewoon restaurant was!

Waar zijn we?

Ik vroeg de kleine imker nogmaals op te zoeken waar we waren, en ik kwam erachter dat we inderdaad niet bij het eerste het beste restaurant zaten, maar bij Sabero het enige 2 sterren restaurant van Noord Limburg! oei… maar goed dat ik voldoende contanten bij me had! En al vlot bedacht ik me dat ik nog nooit in een dergelijk restaurant gegeten had, en wat een mooie kans dit ook mijn zoon te laten ervaren! Het is vakantie, we doen maf en laten het over ons heen komen! En ik moet echt zeggen, een ongelooflijke belevenis! Uiteraard duurder dan de shoarma zaak in ons dorp, maar qua belevenis echt elke cent waard! Direct met de kleine imker de afspraak gemaakt dat we dit als traditie 1x per jaar gaan doen. Uiteraard alleen voor hem! Het is pure zelfopoffering van mijn kant uit!

Een belevenis, geen maaltijd!

Gedurende de avond viel me op dat eten bij Sabero geen maaltijd nuttigen is, maar een complete belevenis, waarbij gastvrouw Sonja Boreas graag verteld over de producten, de wijnen en het verhaal erachter. Dit herken ik uiteraard, ik doe de hele dag niet anders! 

Inmiddels kwamen naast ons mensen zitten uit Baarlo, vlak bij mijn eigen tafel die mijn ongepaste kleding erg wisten te waarderen. En toen kwam de grote fout… Ergens kwam ter sprake dat ik imker was. Nu moet je weten, op het moment dat het woord bij in mijn omgeving uitgesproken wordt, vrienden en kennissen elkaar geschrokken aankijken, want als ik eenmaal begin te vertellen dan is er geen houden meer aan! En zo geschiede, die arme (ontzettend leuke en spontane) mensen naast ons kregen alles te horen over bijen, honing, kaarsen, bloemen en ga zo maar door.

Welkome sfeer!

De kleine imker weet niet beter, dus hij at al het lekkers dat voorbij kwam maar ook Sonja viel het op dat die twee tafels wel erg gezellig in gesprek waren. We hadden bij wijze van nog net niet de tafels tegen elkaar aan geschoven. Ook wel vreemd, normaal ben ik erg op mezelf in een onbekende omgeving, maar door de heersende sfeer voelde het allemaal zo natuurlijk aan! Ook Sonja had interesse in lokale honing, want Sabero werkt liefst met lokale eerlijke producten!

1+1=2

Met de belofte snel terug te komen met wat producten vertrokken we, tranentrekkend lekker gegeten vaarden we de roer af, om op de maasplassen te gaan liggen en samen helemaal hyper na dit eet orgasme na te praten.

Na de vakantie kwam het er maar niet van om weer naar Sabero te gaan, en in de twee pogingen welke ik deed was niemand aanwezig. Vandaag was het dan toch zo ver, en zijn we naar Sabero gegaan waar Sonja en haar partner (tevens kok) Nico Boreas ons hartelijk ontvingen. Uiteraard in werkkleding, dat mocht de eerste keer ook 😉

Eindelijk!

Ik kreeg mijn kans om Nico te vertellen waarom mijn honing bijzonder is, en de verschillen te laten proeven tussen een vroege zomer en een hoog zomer honing (en die verschillen zijn bizar) maar ook had ik een potje kastanje honing meegenomen. Niet mijn persoonlijke favoriet, maar wel een heel bijzondere om over vlees te strijken en nog even na te bakken! Een flesje mede mocht uiteraard niet ontbreken. Want als elk onderdeel een verhaal heeft bij Sabero dan is mede een verhaal op zich! En uiteraard mijn theelichtjes meegenomen, want zoek je het beste voor je klant dan laat je ze achter een lucht zuiverend bijenwas theelichtje eten toch?  Deze zijn zo bijzonder dat ze een eigen QR code op het zakje hebben voor het verhaal van de theelichtjes!

 

en nu?

Uiteraard weet ik niet of, en wat ze met mijn producten gaan doen. Maar ik heb er wel een goed gevoel bij! Nico gaf aan nog een keer de imkerij te bezoeken, want dat ik meer dan 20 smaken honing had dat trok zijn aandacht! Wie weet zijn mijn producten wel verwerkt binnenkort bij het beste restaurant van Noord Limburg, en volgens de kleine imker en ik het beste restaurant ter wereld als ze onze producten gaan gebruiken 😉 Ik geniet er enorm van om telkens weer mensen te leren kennen via de imkerij alvast! Zelfs op plekken waarvan ik het zelf niet verwacht had!

 

Categorieën: Imkerijblog

1 reactie

Tooske Welling-de Brouwer · 15 november 2019 op 20:54

goede avond , waar ik aan denk ? dat ik er niet aan gedacht heb dat U ook via webwinkel kan bestellen , zal wel aan mijn leeftijd liggen ,mijn kleindochter maakte mij hier op attent gelukkig . Zelf ben ik wel bij U in de winkel geweest en heeft mijn kl. dochter ook al PROPOLIES, voor mij bij u afgehaald nu was er even ,geen , gelegenheid om bij U af te halen , ik merk het snel als ik niet meer geregeld in neem ,i v b . ik ben erg blij dat ik deze bestel methode weet , dat is voor mij een wondermiddel , wat betreft zo wat geen duizelingen , met de daarbij horende overgeef dagen ,,als ik 14 dagen niet meer inneem merk ik reeds iets raars ,moeilijk uit te leggen , vriendelijke groet Tooske Welling

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onafhankelijk geverifieerd
2012 beoordelingen