Carpaccio van ananas met een pittige dressing van honing, gember, peperoncini, munt en agrum

Gepubliceerd door Imkerij de Drakenbijen op

Dressing

Het sap van verse sinaasappel (500 ml) mengen met 250 ml water, 200 gr kristalsuiker en 200 gr honing. Voeg als smaakmakers er een extra takje verse rozemarijn,tijm en goed wat verse munt bij en laat alles goed inkoken en matig het vuur daarna zodat het lichtjes blijft sudderen tot er 1/3 de van het vocht over blijft. Zet het vuur af en doe er een mespuntje spaanse peper bij. Als u de zaadjes erbij toevoegt moet u wel weten dat de dressing zeer pittig kan worden. Aan u de keuze. Laat dit al roerend mee in de dressing trekken ( 10 min.). Alles zeven en het sap opvangen in een glazen bokaal of flesje. Afsluiten en de dressing is klaar voor gebruik nadat hij op kamertemperatuur is afgekoeld. Dan gaan we na het ontdoen van de schil de ananas zeer dun snijden en de plakjes in twee plooien zodat het nog bol staat. Schikken op het bord zoals u zelf wilt. Op de ananas schikken we frambozen,blauwe bosbes en andere bessen naar believen. besprenkelen met wat druppeltjes dressing . Daar bovenop schikken we terug enkele geplooide ananasplakken en besprenkelen we terug wat dressing over het geheel.

Garnituur.

Maak een Garnituur van extra bessen, vers gescheurde muntblaadjes en een bolletje bosvruchtensorbet. Ready to go en smakelijk. Nathalie

Laat je ons in een reactie even weten of het je gesmaakt heeft?

Koken met de imker en Nathalie Westerlinck

 

Mogenlijk gemaakt door Nathalie Westerlinck welke als chef kok/Private Chef werkt


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onafhankelijk geverifieerd
2012 beoordelingen